Wie ben ik

Giulia2Mijn naam is Giulia Schirru. Ik ben Italiaanse en kom uit Rome. Ik ben getrouwd met een Nederlands-Griekse man en samen hebben we twee prachtige dochters. In 2004 ben ik afgestudeerd in Moleculaire Biologie. In 2005 ben ik naar Nederland verhuisd en heb meerdere jaren in de farmaceutische industrie gewerkt. Na de geboorte van onze tweede dochter heb ik besloten om mijn passie voor voedingsleer te volgen en mijn kennis te verdiepen. Ik heb aan de medische universiteit in Rome een Master in Voeding en Diëtetiek gevolgd. Hierbij heb ik me gespecialiseerd in de toepassing van het Mediterraan Dieet in de Nederlandse cultuur ter preventie en vermindering van ziektes zoals het metabool syndroom.

In mijn vrije tijd ben ik al jaren een enthousiaste kok. De ene keer sta ik uren in de keuken om een uitgebreid Italiaans 4 gangen menu te bereiden, en de andere keer kook ik heel snel een eenvoudig gerecht voor de kinderen of een gezonde maaltijdsalade voor mezelf. Tijdens ons verblijf in Rome heb ik besloten om mijn hobby professioneel aan te pakken: ik heb een uitgebreide, Italiaanse kookcursus gevolgd en een diploma als thuiskok gehaald. Met de juiste kooktechnieken en mijn kennis over voeding is mijn persoonlijke uitdaging in de keuken, smaakvolle en gevarieerde maaltijden te bedenken, die bij de verschillenden behoeftes van mijn klanten passen en gezond voor ze zijn.

Ik heb besloten Salutissima op te zetten om mensen te begeleiden en te helpen gezond en smaakvol te eten. Als biologe en voedingsdeskundige heb ik kennis over de samenstelling van voedingsmiddelen, de spijsvertering, en de functie van voedingsstoffen in het menselijk lichaam. Als gediplomeerd en gepassioneerd thuiskok weet ik de voedingsmiddelen en ingrediënten te combineren en een smaakvol dieet te adviseren dat bij je past en dat je op de lange termijn met plezier kan blijven volgen. Bovenal ben ik met Salutissima gestart vanuit mijn overtuiging dat het Mediterraan Dieet kan bijdragen aan een gezonder en gelukkiger leven.